Rosmarin hudvård
Rosmarin hudvård
En manikyr gör underverk för naglarna, välkommen till hudvårdssalongen i Gävle.

En manikyr gör underverk för naglarna, välkommen till hudvårdssalongen i Gävle.

Underskatta inte en ”vanlig” manikyr

Publicerad: 22/3, 2021

När man känner att sina naglar blir tunnare och skörare, då är det dags att fundera vad man ska och kan göra för en mer hållbar och fin nagel. En professionell manikyr gör underverk med dina naturliga naglar som du sedan enkelt kan underhålla själv hemifrån.

En manikyr på salong gör underverk för dina naglar och kan samtidigt skapa en ambition att fortsätta sköta om sina naglar och händer hemifrån. Ofta ser man en förändring inom en vecka. Med få produkter och enkla redskap skapar man en bra och enkel rutin för sundare och starka naglar. En manikyrbehandling för dina händer gör underverk. 

Vi på hudvårdssalongen Rosmarin i Gävle börjar varje manikyrbehandling med att lyssna in på kundens önskemål om vilken form hen föredrar. Nagelplattans form kan se olika ut från kund till kund, vi råder kunden vad som kan vara bästa formen för utseendet på handen.

Vi inleder med att kunden tvättar sina egna händer och sedan desinficerar vi handen. Nageln filar vi till önskad form och längd, efter det nagelbadar vi fingrarna. Vi behandlar nageln med en slags peel och olja för att ge nageln möjlighet till fukt och näring. Nagelbanden petar vi försiktigt ner med en pedikyrpinne och klipper eventuellt bort överskott. Nagelbandet är till för att skydda nagel, därför är det viktigt att hålla det så intakt det är möjligt.

Nagelolja är alltid bra att arbeta med på nagel och nagelband. En nagelbandskräm är utmärkt att sätta på varje kväll innan läggdags så att den kan bearbeta nagel och band när handen inte tvättas lika ofta som på dagtid.  Om nageln är skör skall man tänka på att inte använda för grov grit (grov storlek på nagelfil) då kan nagel trasas sönder och skivningen blir ändå större.

Klipp nagel till önskad längd och fila med en fin fil, inte framåt och tillbaka utan från nagelns utsida och inåt. Efter det gör man ett nagelbad och med nagelborste gör man ren naglar och nagelband med. Sedan behandlar nageln med olja och stärkande produkter. En skön handmassage avslutar behandlingen som återfuktar huden och främjar cirkulationen.

Om Rosmarin Hudvård
Rosmarin hudvård är ett familjeägt företag som verkat i branschen i över trettio år, De erbjuder behandlingar med utbildade hud- och fotvårdsterapeuter samt produkter för välmående och avkoppling såsom ansiktsbehandlingar, fotvård, massage, vaxbehandlingar, manikyr, make up kurser, avancerade behandlingar med Skin needling, Kemisk peeling och Alpha cryopen. Rosmarin Hudvård tar hänsyn till din hudtyp, som också växlar precis som årstiderna, därför behöver man ibland titta över och förändra sin hudvård. Rosmarin hudvård ger rekommendationer som tar hänsyn till dig och dina vanor och behov. Rosmarin hudvård är auktoriserade som hudterapeuter i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation).

Kontakt
Besöksadress:
Södra Kungsgatan 15
802 51 Gävle

Tel: 026-68 78 64
E-post: info@rosmarin.se
https://rosmarin.se/

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK