Rosmarin hudvård
Rosmarin hudvård

Fotvård

Fötterna glöms ofta bort och vi tar dom för givet. Vi står på dem, går på hårda ytor och stänger in dom i trånga skor. Ta hand om och behandla dina fötter med skön fotvård för att fräscha upp och få igång blodcirkulationen.

Att sköta sina fötter är väldigt viktigt. Hos hud- och kroppvårdssalongen Rosmarin Hudvård i Gävle erbjuds en genomgående fotvårdsbehandling med fotbad, fotmassage samt fokus på naglar och nagelband.

Många kommer till salongen för att göra fotvårdsbehandlingar, unga och gamla, män som kvinnor.
– Förut var det mest äldre som sökte för fotvård. Nu har många upptäckt hur skönt det är när fötterna är omskötta och fina, berättar Susanne Hasselgren, Auktoriserad Hudterapeut på Rosmarin Hudvård, Medlem i SHR ( Sveriges hudterapeuters riksförbund) samt innehar Gäsäll och Mästarbrev för yrket.

Förhårdnader och liktornar är vanligt på fötter och kan uppstå när du exempelvis använder skor som trycker mot foten, då blir huden tjock och hård. Om sedan förhårdnaden belastas ytterligare under lång tid så pressas förhårdnaden in i huden som en tagg och kan göra väldigt ont. Tar man hand om och behandlar sina fötter så kan man både få bort och minska risken för att få förhårdnader och liktornar.

Vi erbjuder tre fotvårdsbehandlingar

Hos oss på Rosmarin Hudvård erbjuder vi fotvård i Gävle och har lång erfarenhet av hudvård och kroppvårdsbehandlingar. Vi erbjuder idag tre fotvårdsbehandlingar, Fotvård/pedikyr (ej medicinsk), Fotvård Lyx inklusive lackning samt Fotvård Lyx med shellac som är en speciell sorts nagellack och som beskrivs som en blandning mellan gelelack och nagellack. Vi på Rosmarin Hudvård utför inte medicinsk fotvård, vilket innebär att vi till exempel inte bedömer hur sulor eller avlastningar för diabeteskunder skall göras.

– Vi börjar behandlingen med ett fotbad. Under behandlingen av fötterna tar vi bort förhårdnader, gör klipper och gör rent runt naglar. Vi filar och ger kunden råd för att på bästa sätt underhålla fötterna även hemma. Ibland finns sprickor på hälar eller djupare förhårdnader som behöver ses om lite mer ofta. Vi arbetar med manuell och maskinell utrustning. Behandlingen avslutas med en skön massage på fot-, vad och underben, berättar Susanne Hasselgren.

Många kunder tänker inte på att de filat för hårt och för mycket så att huden har rest sig. Viktigt är att också använda fina filar och inte för grova verktyg. Det kan nämligen skapa ännu större sprickor. Nageltrång behandlar vi till viss del, men har man en nedåtväxt nagel som lätt blir inflammerad kan det vara en god idé att uppsöka läkarhjälp.

Många kunder har upptäckt fotvård tack vare att vi tar emot E-passi och Acti- Way men även andra friskvårdsalternativ som friskvårdspeng och då går det lättare att unna sig en skön behandling. Friskvårdsalternativen som vi kan erbjuda är på massage och fotvård och dessa förmåner är personligt från sin arbetsgivare.

– Det är alltid roligt att jobba med fötter eftersom i stort sett alla kunder ser en förbättring på sina fötter, avslutar Susanne Hasselgren.

Priser för fotvård hittar du här »

hudvård, fotvård, vaxning, fransar, porrengöring..
hudvård, fotvård, vaxning, fransar, porrengöring..

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK